Ga naar de inhoud
Vodelée

Vodelée

Vodelee is een mooie marmergroeve in het Belgische Vodelée, waar in het verleden grijs/rood marmer werd gewonnen. De steile wanden van Vodelee dalen af tot een diepte van 40 meter. Onderwater liggen in deze duikstek allerlei objecten waaronder een tank, een onderzeeboot en een wrakje. De stenen wanden en plateaus zijn indrukwekkend. Karpers en steuren zijn de meest voorkomende vissen. Duiken kan alleen in het weekend, op vaste tijden.

Bijzonderheden
Vodelee heeft een ruime steiger waar je je duik kunt beginnen en eindigen. Maak je veiligheidsstop links van de meest westelijk gelegen instap. Als je stil blijft liggen, komen de karpers vanzelf op je af.

Waarschuwingen
Er kan bij Vodelee alleen in het weekend gedoken worden, op vaste tijden. Reserveren verplicht. Melden bij de receptie. Logboek, brevetkaart en één zuurstoffles meenemen. Minimaal één instructeur in de groep vereist. Parkeer niet voor de slagboom. Niet parkeren langs toegangswegen en voor steengroeve. Foutparkeerders worden weggesleept. Kijk voor reserveringen en meer informatie op royalcas.be.

https://www.duikersgids.nl/vodelee

Aankomende evenementen
Vodelée
Sun, 10 Mar 10:00
We doen 2 duiken in 2 steengroeves. La Roche Fontaine: meestal 10u ter plaatse daarna kunnen we direct duiken. Vodelée:…
confirmation_number €8,00